HOME

Nieuws

Het project Schaakkunst en de Kunst van het Schaken zal plaatsvinden van 11 februari tot en met 5 maart 2023 in het Rietveldpaviljoen de Zonnehof te Amersfoort. Schaakkunstschilders en schaakfotografen zullen hier hun werk tentoonstellen, ook zijn er schitterende schaakobjecten te zien. Op de zaterdagen zullen allerlei activiteiten ontplooid worden met Hans Bohm als gastheer, die vele bekenden uit de schaak- en kunstwereld zal interviewen.  Tjerk Zijlstra zal hier 28 van zijn schaakschilderijen exposeren.


Gedurende de expostie is het nieuwste boek Schaken in Vogelvlucht geschreven door Ronald Staal met schilderijen van Tjerk Zijlstra te koop., evenals de andere boeken van Tjerk.

Een mooie recensie van Richard Vedder over het boek "Bezieling in het Schaken" op schaaksite.nl:
20/11/2020: Bezieling in het Schaken

Hans Bohm maakte over Tjerk's kunst een mooie film op zijn youtube-kanaal: mister chess

Wilt u het schaakkunstboek (A4-formaat) bestellen? Stuur dan een mailtje naar ----> tkzijlstra@xmsnet.nl <---- met uw vraag ernaar. Of ga naar www.schaakprijzen.nl waar u ook de prijzen kan zien van de laatste schilderijen van Tjerk, onder het kopje 'Kunst en decoratie'.

Wie is Tjerk Zijlstra?

In elk mens zit iets bijzonders. Ook Tjerk beschikt over vele talenten die hij in zijn leven tot ontwikkeling en bloei wil brengen. Zijn doel is uit het alledaagse, met al zijn vanzelfsprekendheden, het bijzondere naar voren te halen en met respect iets nieuws tot leven te brengen. Voor Tjerk is dat de kunst van het leven en het wezen van de kunst. Deze missie komt tot uiting in al de gebieden, waarin hij actief is, als kunstschilder en grafisch ontwerper. En actief was als senior trainer/adviseur projectmanagement.

In deze website wil Tjerk u daar verder mee in aanraking brengen. Spreekt het u aan en wilt u verdere informatie, of anderszins iets van hem weten, neem dan contact met hem op.

TJEZ-vormgeving

In 2009 heeft Tjerk zijn eigen bureau opgericht onder de naam, TJEZ-vormgeving. Een bureau gespecialiseerd in grafische vormgeving op allerlei gebieden, waaronder house-styles, boekverzorgingen en webdesigns. Een andere speciliteit zijn schaakkunst-schilderijen.

Leuk
Een internationaal artikel op chessbase

Er zijn ook een paar leuke artikelen over Tjerk verschenen op www.schaaksite.nl. Zie aldaar onder kunst en dan naar:
06/06/2011: De surrealist en de schaker - deel 1
19/06/2011: Een schakende, surrealistische schilder - deel 2
13/06/2011: Schaken en Kunst

Ook leuk, een sprong naar www.schaakkunst.nl.