HOME

Nieuws

De opening van de nieuwe expositie van Tjerk zijn recente schilderijen-reeks "Bezieling in het schaken" zou plaatsvinden op 29 maart, vanwege het Corona-virus ging dit niet door. De opening heeft nu plaats gevonden op 11 oktober 2020 en de expositie is inmiddels voorbij, het was een mooie tentoonstelling en we kijken uit naar de volgende.

Gedurende de expostie was er ook een boekpresentatie van "Bezieling in het schaken" geschreven door Ronald Staal met schilderijen van Tjerk Zijlstra. Een mooie recensie van Richard Vedder over boek en expositie op schaaksite.nl:
20/11/2020: Bezieling in het Schaken

Hans Bohm maakte over Tjerk's kunst een mooie film op zijn youtube-kanaal: mister chess

Wilt u het schaakkunstboek (A4-formaat) bestellen? Stuur dan een mailtje naar ----> tkzijlstra@xmsnet.nl <---- met uw vraag ernaar. Of ga naar www.schaakprijzen.nl waar u ook de prijzen kan zien van de laatste schilderijen van Tjerk, onder het kopje 'Kunst en decoratie'.

Wie is Tjerk Zijlstra?

In elk mens zit iets bijzonders. Ook Tjerk beschikt over vele talenten die hij in zijn leven tot ontwikkeling en bloei wil brengen. Zijn doel is uit het alledaagse, met al zijn vanzelfsprekendheden, het bijzondere naar voren te halen en met respect iets nieuws tot leven te brengen. Voor Tjerk is dat de kunst van het leven en het wezen van de kunst. Deze missie komt tot uiting in al de gebieden, waarin hij actief is, als kunstschilder en grafisch ontwerper. En actief was als senior trainer/adviseur projectmanagement.

In deze website wil Tjerk u daar verder mee in aanraking brengen. Spreekt het u aan en wilt u verdere informatie, of anderszins iets van hem weten, neem dan contact met hem op.

TJEZ-vormgeving

In 2009 heeft Tjerk zijn eigen bureau opgericht onder de naam: TJEZ-vormgeving. Een bureau gespecialiseerd in grafische vormgeving op allerlei gebieden, waaronder house-styles, boekverzorgingen en webdesigns.

Leuk
Een internationaal artikel op chessbase

Er zijn ook een paar leuke artikelen over Tjerk verschenen op www.schaaksite.nl. Zie aldaar onder kunst en dan naar:
06/06/2011: De surrealist en de schaker - deel 1
19/06/2011: Een schakende, surrealistische schilder - deel 2
13/06/2011: Schaken en Kunst

Ook leuk, een sprong naar www.schaakkunst.nl.